Het kweken van philodendron billietiae: how to care for billietiae philodendrons

Het kweken van Philodendron Billietiae: How To Care For Billietiae Philodendrons.

Growing Philodendron Billietiae: How To Care For Billietiae Philodendrons.

De Araceae familie is vol prachtige planten, waarvan er veel nog worden ontdekt.

Bijvoorbeeld, Philodendron billietiae (fil-oh-DEN-dron bee-lee-e-tee-ye), is een vaste plant afkomstig uit Brazilië, Frans-Guyana, en Guyana die niet werd ontdekt tot 1981.

Het duurde 2 jaar voor deze plant te worden gebracht naar een botanische tuin, waar ze in staat waren om het te laten bloeien.

Tegen 1995 waren er genoeg planten gekweekt voor de Billie (of Philidor), zoals bekend, om uiteindelijk op de thuismarkt te worden geïntroduceerd.

Philidor groeit niet erg groot in gevangenschap, zoals de norm met filodendrons.

Wanneer het als een huisplant wordt gekweekt, zal het meestal op 3 meter lang en ongeveer 8 centimeter breed uit de top komen.

Het is een snelle kweker die een mospaal of soortgelijke steun nodig heeft om het niet om te buigen.

Zijn gebladerte is een pijl naar hartvormig en vrij langwerpig, die 3 voet lang op zichzelf bereikt wanneer het in de natuur is.

Ze hebben een glanzende medium groene verschijning met golvende randen contrasteren met geel-oranje petioles.

Philodendrons zijn berucht pietluttig als het gaat om het bloeien in eigen land, met de gebeurtenis is zeldzaam buiten en bijna ongehoord binnen.

Echter, als je deze plant nooit ziet bloeien, mis je niet veel.

De eenvoudige groene tot witte bloeiwijze is zo oninbaar dat veel kwekers ze afsnijden zodra ze gespot worden.

Helder, indirect licht is de naam van het spel voor alle filodendrons.

Deze planten groeien in dichte regenwouden, snel verschroeiende bladeren wanneer blootgesteld aan overmaat aan direct zonlicht.

Gedeppeerd zonlicht is één goede optie: het in de buurt van een helder venster of in de voorkant van iemand die een gordijn heeft.

Je kunt het zelfs plaatsen op een plek met direct ochtendlicht en middagschakering, zolang het 6 tot 8 uur heldere zon per dag krijgt.

Vermijd te veel schaduw, want het kan de plant leggy maken en de bladeren verduisteren.

Billies groeien goed onder kunstlampen, zolang je een paar eenvoudige regels volgt:.

zorg ervoor dat er een minimale afstand is tussen de plant en lampen van minstens enkele centimeter om warmteschade te voorkomen.

youll need to rote the plant af en toe om ervoor te zorgen dat het krijgt zelfs verlichting.

Zorg ervoor dat het licht uit's nachts, als planten willen slapen ook.

Terwijl Philidor kan omgaan met normale huishoudelijke vochtigheidsniveaus van 40% tot 60% procent, het geeft de voorkeur aan een hoger bereik van 60% tot 80% procent.

Je kunt de vochtigheidsniveaus verhogen met behulp van een kiezelbak of bevochtiger.

Wees er zeker van dat de bevochtiger niet op de plant gericht is.

Terwijl de bladeren van je Billie glanzend zijn en niet fluweelachtig of harig, is de plant veilig te misten, hoewel dit een zeer inefficiënte methode is om vochtigheid toe te voegen.

Hoewel het mogelijk is om deze plant buiten te laten groeien in USDA winterhardheidzones 9 tot 11, is dit geen gangbare praktijk.

Binnenshuis, geeft de plant de voorkeur aan een temperatuurbereik overdag van 65° tot 80° graden Fahrenheit en een lager nachtbereik van 55° tot 65° graden Fahrenheit.

Vermijd tochten en zorg ervoor dat de temperatuur nooit daalt onder 55° graden Fahrenheit, omdat dit blijvende schade aan uw plant kan veroorzaken.

Een van de slechtste dingen die u kunt doen aan uw Billie is het water geven op een schema.

In plaats daarvan, gebruik de nat-en-droger methode om te bepalen wanneer en hoeveel water te geven (ja, dit werkt ook op buitenplanten).

Steek je vinger in de grond om te fungeren als een vochtmeter.

Wanneer de grond droog voelt ongeveer 2 inch omlaag (in wezen je tweede knokkel), zijn tijd om water.

Voeg water in een langzame, gestage stroom, werken je weg rond de plant en voorzichtig niet te krijgen het blad nat.

Stop met water geven als je ziet dat water begint te sijpelen uit de afvoergaten.

Buiten is het signaal om te stoppen wanneer de grond niet langer het water kan absorberen zo snel als jij het giet.

Net als de norm met epifytische planten, is jouw Filidor geen zwaar voer.

Sommige kwekers geven de voorkeur aan het gebruik van een slow-release meststof eenmaal in het vroege voorjaar en de vroege zomer.

Echter, slow-release formules hebben een groot nadeel: ze vrijgeven elke voedingsstof in verschillende snelheden, wat betekent dat uw plant kan krijgen meer stikstof de ene maand en kalium in de andere.

Zorg ervoor dat elke slow-release of korrelige meststoffen om ze toe te voegen vlak voordat u water om het risico van chemische brandwonden te minimaliseren.

Een 3-1-2 NPK verhouding werkt goed, omdat stikstof (N) nodig is voor gezonde bladeren, terwijl fosfor (P) is meestal nodig voor bloei.

Doe bij het gebruik van een vloeibare huisplantmeststof deze stappen:.

Elke 4 tot 6 weken aanbrengen, het tijdstip waarop het gebeurt tussen besproeiingen (aangezien deze meststoffen al verdund zijn in water).

U kunt ook een theelepel Epsom-zouten om de maand willen toevoegen om het magnesiumgehalte omhoog te houden.

Vergeet niet om te bezuinigen op zowel meststof als water tijdens de herfst en wintermaanden zodat je Philidor een broodnodige rust kan krijgen.

Regenwoud planten worden gebruikt om hoge vochtigheid en organisch rijke grond.

Je kunt tuingrond gebruiken aangepast met perliet en organische compost of een potmix kopen, zolang de bodem goed draineert.

Een populaire bodemloze mix voor filodendrons werkt ook voor billies en bestaat uit:.

5 werkt goed voor deze plant en een groot percentage van andere huisplanten.

Tenzij je groeiende Philidor buiten, moet je om de 2 tot 3 jaar te verpanden.

Als de planten tekenen van het worden wortelgebonden (of zou kunnen worden in het volgende jaar), afgestudeerd aan iets grotere container grootte.

U zult ook willen uw potmedium te vervangen.

Echter, billies profiteren van een beetje van de oude grond op hun wortels, die kan helpen de effecten van transplantatieschok verminderen.

Er is zeer weinig onderhoud nodig voor deze plant.

Snoei je Billie wanneer het wordt leggy of beschadigde of zieke bladeren.

Probeer te voorkomen snoeien meer dan 25% om het risico van de plant ziek te worden te minimaliseren.

Zoals bij de meeste filodendrons, is zaadvermeerdering moeilijk vanwege hoe zelden deze planten in gevangenschap bloeien.

Echter, luchtlagen en stamknipsels zijn goede alternatieven met een hoog succespercentage.

Deze plant is zeer koud intolerant en kan worden beschadigd als de temperatuur daalt tot onder 55° graden Fahrenheit.

Net als andere filodendrons, Billie is over het algemeen resistent tegen plagen en ziekten, maar kan thuiskomen voor bladluizen en meelluizen als nabijgelegen planten al zijn besmet.

Ondertussen, de meest voorkomende ziekterisico's zijn de volgende:.

Echter, V-vormige geelvorming aan de bladpunten kan betekenen magnesiumdeficiëntie (ook bekend als chlorose), die necrotisch kan worden indien onbehandeld.

Een beetje Epsom zouten toegevoegd aan de meststof zal meestal het probleem oplossen.

Philodendrons bevatten hoge niveaus van calciumoxalaat kristallen, en Billie is geen uitzondering.

Deze kristallen kunnen veilig worden geconsumeerd in kleine hoeveelheden door mensen (in feite, ze zijn aanwezig in broccoli en vele andere gezonde groenten), maar de niveaus in een filodendron kan kinderen ziek maken.

In extreme gevallen kunnen onverteerbare kristallen ook nierstenen veroorzaken.

De kristallen kunnen ze behoorlijk ziek maken voor honden en vaak fataal zijn voor katten.

Billies zijn mooie klimmers die het meest bekend zijn om de grote bladeren en contrasterende petiolen.

Ze maken grote displays bij het klimmen op een boekenkast (op voorwaarde dat je een trellis of steunpaal voor hen om vast te klampen op) of in een hoek.

Terwijl ze niet gedijen zo veel in opknoping manden als de meeste filodendrons, is dit nog een andere uitstekende display optie.

Ten slotte worden alle filodendrons beschouwd als schone luchtplanten, die toxines uit de lucht absorberen.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame te maken en te koppelen aan Amazon.

In het vroege voorjaar, na een langere natte tijd bestaat de mogelijkheid op schimmel indien u uw palmboom niet met het juiste materiaal heeft ingepakt.

(beide voor extra wortelzetting en groen blad).

Washingtonia palmbomen hebben in de zomer graag veel water en groeien dan lekker snel. Het uitgraven is met een graafmachine gebeurd maar niet al te voorzichtig. Bij het bewateren van uw boom kunt u het beste een subtropische regenbui na bootsen. Hoe krachtiger de palmbladeren zijn (Chamearops humilis en Trachycarpus fortunei ) des te meer behoefte er is aan voedzame aarde. onze voorkeur gaat uit naar de Wagnerianus die is wat beter bestand tegen wind en Nederlands klimaat.

De bladeren van palmbomen verschijnen uit de kop van de stam.

Deze kunnen tot op de stam afgeknipt worden. Als u ze laat drogen kunt u ze in het voorjaar planten. Voor een palm zijn sporenelementen zoals ijzer, mangaan, koper, magnesium en kalium zeer belangrijk en van vitaal belang tijdens de groeiperiode. Nee, het is zo niet te zien aan de palm. Trachycarpus fortunei ( winterharde palmboom).

eerder donker groen en soms wat gele stukken.

Dit betekent dat ze allemaal temperaturen beneden het vriespunt overleven. De eerst genoemde heeft meer last van bladschade als ze jong zijn. wat is het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke Trachycarpus en kun je dit zien. van een categorie weergave met floatingbasket aangeroepen als er attributen geselecteerd moeten worden. Wij gebruiken een cookie op onze website die noodzakelijk is voor de afhandeling van uw bestelling. Wat betreft de algemene compost; tegenwoordig gaat men er van uit dat als we de grond te dicht bij de wortelkluit verrijken, de wortels lui worden en zich niet ontwikkelen. Gebrek aan water uit zich in het slap hangen van de bladeren, in bladval of in het geel worden van het blad. De drainage van de pot is verder goed het water kan goed weg.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmboom verzorging

Het beste doet u dit niet midden in de zomer, maar liever in de nazomer of vroege voorjaar.

Hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en dit met mij wilt delen.

Om te zorgen dat de Trachycarpus Fortunei niet zal uitdrogen, kunt u de pot met noppenplastic bekleden, wat tegelijkertijd goede isolatie is. Door het creëren van een klant-account, worden uw gegevens automatisch toegevoegd aan elke bestelling in het bestelformulier. Dit heeft te maken met het aanmaken van suikers die de planten weer beter winterhard maken. Hij groeit erg hard en tot nu toe konden we de onderste bladeren zelf nog snoeien. Hierdoor zal de kluit van de winterharde palm niet in het water blijven staan.

Ook krijgt de palm een extra groeispurt als hij in het voorjaar gesnoeid wordt.

Het overtollige water moet goed de grond in kunnen trekken, zodat de Trachycarpus fortunei palmboom niet met de wortels in het water blijft staan. De mannelijke bloem verdort uiteindelijk, maar de vrouwelijk zal na bestuiving kleine ronde zaden geven die in een grote tros aan de plant hangen. Is deze vrees gegrond of is er nog hoop en moeten we geduld hebben. Ook in dit geval wordt de bladkleur lichtgroen tot gelig groen. Het is aan te raden, uit voorzorg, in Oktober/November en aan het begin van de lente het groeipunt te bespuiten met een middel tegen schimmel, zoals Sulphon of Baycor en Rosacur (verkrijgbaar bij bv Welkoop)Bladeren die tijdens de winter afsterven kunnen in het voorjaar worden verwijderd. Wordt lid van onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes. Belangrijk voor winterharde palmbomen is dat de palmbomen goed geworteld zijn en niet geimporteerd zijn uit China of Korea.

Individuele bladeren verschijnen het hele jaar lang.

komt oorspronkelijk uit China, waar hij in de bergen tot wel 2500 m boven de zeespiegel groeit. U moet dus maatregelen treffen om problemen te voorkomen. De Palmenfamilie vormt een bijzondere groep bomen. Bovenop de stam, aan het uiteinde, staan de waaiervormige bladeren en de bloeiwijzen. Ik heb een vraag over de bloemen van de trachycarpus fortunei. De rest van de palmen zijn mooi groen.

Het is een indicatie dat de bladeren niet optimaal zijn behandeld; zie bovenstaande tips.

In Spanje hebben we een palmboom in volle grond staan. Ook als de bladeren lelijk en geel geworden zijn, kunt u ze rustig helemaal wegsnijden. Tijdens hete dagen zeker niet vergeten een extra gift water te geven. hoi ik heb een trachycarpus fortunei kan die in normale potgrond en kan hij nu verpot worden hij staat in de schuur waar hij ligt heeft. Wij kunnen u hierover desgewenst advies gegeven. In de regel kiemen de zaden bij warm weer binnen 2 maanden.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen